Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Η αγοραία «απώθηση» του ρεαλισμού

Πολύ με προβληματίζει η ανάγνωστη τούτου του άρθρου από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που υπογράφει ο κ. Χρίστος Γιανναράς. Όμως και τα σχόλια των συμπολιτών μας δεν θα μπορούσαν να είναι περισσότερο ευπρεπή;

Στο Σέσι Γραμματικού σήμερα.

Ο τόπος που μένω ξέρω πως έχει τόσες, μα τόσες ομορφιές. Φυσικά και υπάρχουν τοποθεσίες που δεν έχω επισκεφθεί για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή μου. Έτσι η σημερινή πρόσκληση από αγαπητούς συναδέλφους για επίσκεψη στη παραλία Σέσι του Γραμματικού δεν με άφησε αδιάφορο. Είχα προλάβει να φουλάρω με βενζίνα ( απεργία από αύριο και πάλι...) και βρέθηκα εκεί για μεσημεριναό φαγητό. Ο δρόμος από Μαραθώνα συνεχίζει προς Γραμματικό και από εκεί πινακίδες σε κατευθύνουν εύκολα ανάμεσα από πευκόφυτες μα και από καμμένες...πλαγιές προς το Σέσι. Κάποια στιγμή η θέα ενός εντελώς καμμένου σπιτιού από την περσινή μεγάλη φωτιά μου θύμησε τις δύσκολες εκείνες ώρες... Όταν βρέθηκα στον μικρό οικισμό ένιωσα σα να βρίσκομαι σε έναν άλλο κόσμο. Ηρεμία, ησυχία, μηδενική κίνηση τροχοφόρων( σχεδόν) επικρατούσαν. Το φαγητό εξαιρετικό, απολαυστικό θα έλεγα, όπως και η παρέα των καλών μου συναδέλφων. Ε! δε θέλει απάντηση το ερώτημα αν θα ξαναπάμε... Στις παρακάτω φωτογραφίες που τράβηξα φαίνεται απέναντι η Εύβοια.


Άποψη της παραλίας.



Το μικρό λιμανάκι με τις βάρκες ψαράδων.



Εδώ το φαγητό ήταν ιδιαίτερα νόστιμο.



Μέρος της παραλίας.



Φεύγοντας από εκεί.



ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΛ ΣΑΛΕΧ «Στο Ιnternet με έβριζαν οι Ακροδεξιοί»

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα που αναφέρεται στη θητεία της κ. Αφροδίτης Αλ Σαλέχ ως συμβούλου του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Κι εγώ θυμήθηκα πως η Δαμασκός δεν απέχει πολύ απ΄ το Μπερούτι...

Πρόληψη παιδικών ατυχημάτων στα σχολεία

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για την πρόληψη ατυχημάτων στα σχολεία. Είναι χρήσιμο και επίκαιρο εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

To νέο μισθολόγιο του Δημοσίου

Διαβάστε εδώ για το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου, όπως το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μας πληροφορεί.

Η μάχη του Μαραθώνα


Διαβάστε εδώ το άρθρο του ακαδημαϊκού κ. Κ.Ι. Δεσποτόπουλου που δημοσιεύεται στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και αναφέρεται στην μάχη του Μαραθώνα, με αφορμή τα 2500 χρόνια από τότε.

Στα Καλύβια χτες βράδυ.

Χτες βράδυ μετά από πολλά χρόνια στα χορικά μου ύδατα... του τότε. Πόσα και πόσα παιδιά μου θυμήθηκα. Συναδέλφους μου από το Λύκειο Κερατέας, Διευθυντές μου, απλούς καλούς φίλους και φίλες. Μα κι εκείνο το κ. Τάκη , τον επιστάτη μας, τη ψυχή του σχολείου μας. Οι δρόμοι του χτες ήταν και δρόμοι του παρελθόντος. Οι μνήμες φτερούγισαν και η ψυχή χάρηκε. Κι όταν μαθαίνω για τους τότε μαθητές μου που μένουν εκεί, ευχάριστες ειδήσεις, πάντα χαίρομαι.
Χτες βράδυ όμως ήταν μια άλλη βραδιά... Και την απόλαυσα. Πιστεύω και όσοι βρέθηκαν μαζί μου εκεί. Να ξαναπάμε...