Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ευχαριστίες...

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω για το τριήμερο ταξίδι στην Άνδρο 
Τη συνοδό-καθηγήτρια του Γυμνασίου Μαραθώνα δ. Μαργαρίτα Τριπολιτάκη.
Τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του Κ.Π.Ε Κορθίου Ανδρου Άννα Κουκούτση, Νίκο Χαζάπη και Κατερίνα Σιδηροπούλου.
Τον οδηγό του Δημοτικού Λεωφορείου Γιάννη Λουλούδη.
Τον Αντιδήμαρχο Ανδρου Δημήτρη Τηνιακό για τη παραχώριση του δημ. λεωφορείου.
Τη κ. Κορρέ και το κ. Κουλούρη φύλακες του Αρχ. Μουσείου Ανδρου και για το άνοιγμα του Μουσείου και για τα πολύ χρήσιμα δώρα τους. Επίσης την Εφορία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων για την έγκριση ανοίγματος του Μουσείου ειδικά για τους μαθητές μας.
Την κ. Σ. Παρλιάρου , στο ιδιαίτερο γραφείο του Δημάρχου Ανδρου.
Το φίλο blogger Βαγγέλη Λουκίσσα για το άνοιγμα του Ναυτικού Μουσείου και φυσικά... τη γλυκύτατη σκλυλίτσα του, την Πέρλα, που μας υποδέχτηκαν.
Τους εφημέριους π. Μιχάλη Καλαμπούκη της Παναγίας της Παλατιανής, το π. Ιωάννη Στάμο του Αγ. Νικολάου στη Μεσαριά και το π. Θεοφάνη Κουλό της Παναγίας της Κουμούλου στις Μένητες.
Τον εκπρόσωπο της Καθολικής Κοινότητας Άνδρου κ. Ιωάννη Δαλέζιο.
Τη κ. Δάμπαση και τη κ. Χαλά στη Καΐρειο Βιβλιοθήκη τόσο για το δώρο τους όσο και για την εξυπηρέτηση τους ειδικά προς εμένα.
Τους μουσικούς Νίκο Μανδαράκα που έπαιξε τσαμπούνα, βιολί και τουμπί, το μουσική Θανάση Καρπούζη από το Γιαννισαίο που μα έπαιξε λάουτο, το δάσκαλο της μουσικής Βαγγέλη Τριανταφυλλάκη που έπαιξε σαντούρι και βιολί και ακόμη τη μαθήτρια της Γ' Γυμνασίου του Εμπειρίκειου Γ/σίου της Χώρας Μιχαέλα Μάνεση που παίζοντας σαντούρι μας γοήτεψε και μας ταξίδεψε...
Τη κ. Σοφία Βαλμά για τη φιλοξενία.
Το ταξιδιωτικό πρακτορείο του κ. Βασίλη Αδάμη για την έκπτωση των εισιτηρίων.
Το ζαχαροπλαστείο ΛΑΣΚΑΡΗ στη Χώρα για τη δωρεάν προσφορά γλυκών στους μαθητές μας.
Το Κατάστημα ΕΝΔΟΧΩΡΑ και το κ. Κίμωνα Σεϊτανίδη για τα νόστιμα φαγητά και τα κεράσματα.
Άφησα τελευταία τη φίλη Πόπη Κοραχάη που ήταν δίπλα μας σε κάθε βήμα στη Χώρα. Πόπη πρέπει να σε ευχαριστήσω ιδιαίτερα, μιας και οι φροντίδες σου για τα παιδιά του σχολείου και για εμάς τους εκπαιδευτικούς ήταν συνεχείς και πολλές.
Τέλος πρέπει να ευχαριστήσω και τα παιδιά του σχολείου μας που επέδειξαν άριστη συμπεριφορά και συνετέλεσαν ώστε η εκδρομή της να επιτελέσει το σκοπό της.

Επιστροφή χτες...

Χτες, στο λιόγερμα, το τριήμερο ταξίδι μου μαζί με τα παιδιά του σχολείου μας, στη μεγάλη μου αγαπημένη, στο νησί του Θεόφιλου Καΐρη, τέλειωσε. Βεβαίως οι αναμνήσεις από το τριήμερο οδοιπορικό είναι ακόμη έντονα ζωντανές. Λες κι ακόμα βρίσκομαι εκεί...Λες κι ακόμη κατεβαίνω το κακοτράχαλο καλντερίμι στα Διποτάματα... μα και κάτι άλλο...Λες και εκείνη η ευχή του παπα-Μιχάλη , στη Παλατιανή, να έπιασε...
Θα επακολουθήσει , όμως, αναλυτική καταγραφή του τριημέρου...

Χρόνια Πολλά.

Χρόνια Πολλά για σήμερα, Χρόνια Πολλά για την Ελλάδα, Χρόνια Πολλά για εμάς. Τιμάμε σήμερα την επέτειο της λευτεριάς από τον πολύχρονο ζυγό. Και να είμαστε καλά για να θυμόμαστε και να συνειδητοποιούμε τη σημασία του  ξεσηκωμού  του Γένους. Επειδή τούτο χρειάζεται ιδιαίτερα στις μέρες μας.